W Bieszczadzkim Zespole Szkół Zawodowych im. L. Wałęsy w Ustrzykach Dolnych w środę 5 kwietnia odbył się finał „Kulinarnego Master Team-u Powiatu Bieszczadzkiego".
W pierwszym etapie uczestnicy przygotowywali przystawki, w drugim danie główne z drobiu „ptasia fantazja". W finale zadaniem było przygotowanie deseru, jako „owocowego raju". Szefem jury i doradcą dla młodych mistrzów kuchni był szef kuchni Hotelu „Arłamów" Dariusz Czaja.
Kliknij, aby zobaczyć całość »
W konkursie brało udział siedem drużyn reprezentujących Gimnazja z Zespołów Szkół Publicznych nr 1 i 2 NSS w Ustrzykach Dolnych w Ropience i Lutowiskach, a także z Gimnazjum w Wojkówce oraz z Bieszczadzkiego Zespołu Placówek Szkolno - Wychowawczych w Ustrzykach Dolnych.
Po zliczeniu punktów z trzech etapów najlepszymi okazali się młodzi kucharze z Zespołu Szkół Publicznych nr 2 NSS w Ustrzykach Dolnych w składzie: Joanna Midura, Julia Tkaczyk, Weronika Urban.
Organizatorami konkursu w BZSZ były: Agata Czysty, Ewa Barzycka, Wioletta Wielgosz i Monika Woźniak.