[Fotorelacja] Tradycje kulinarne regionu

Drukuj
Dodano: sobota, 03 czerwiec 2017

W Bieszczadzkim Zespole Szkół Zawodowych im. Lecha Wałęsy 1 czerwca odbył się finał międzypokoleniowych warsztatów kulinarnych, realizowanych w ramach projektu pt. „Kultura kulinarna łączy pokolenia".

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Kliknij, aby przeczytać całość i obejrzeć więcej zdjęć »

Młodzież przygotowywała tradycyjne potrawy regionalne, których recepturę poznali podczas wizyty w Kołach Gospodyń Wiejskich z powiatu bieszczadzkiego. Komisja oceniała proces przyrządzania potrawy i współpracę członków zespołu, smak potraw, wygląd i formę prezentacji dania oraz omówienie potrawy i jej związek z tradycją kulinarną regionu.

W zmaganiach konkursowych najlepszy okazał się zespół klasy I Technikum Żywienia w składzie: Wanessa Mucha, Wiktoria Armata, Gabriela Sidor, który przygotowały doskonałe gołąbki z tartych ziemniaków, inspirowane przepisem Gospodyń z Jałowego.

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

Powiększ

Projekt realizowany był we współpracy BZSZ, Powiatu Bieszczadzkiego oraz Stowarzyszenia „USTYAN".
Inicjatywa dofinansowana ze środków budżetu Województwa Podkarpackiego oraz Powiatu Bieszczadzkiego.

pg

Udostępnij na Facebooku