[3/180] Rywalizacja młodych bieszczadzkich kucharzy
W Bieszczadzkim Zespole Szkół Zawodowych im. L. Wałęsy w Ustrzykach Dolnych odbywa się „Kulinarny Master Team Powiatu Bieszczadzkiego". W konkursie bierze udział siedem drużyn reprezentujących Gimnazja z Zespołów Szkół Publicznych nr 1 i 2 NSS w Ustrzykach Dolnych w Ropience i Lutowiskach, z Gimnazjum w Wojkówce oraz z Bieszczadzkiego Zespołu Placówek Szkolno-Wychowawczych w Ustrzykach Dolnych.
Zadaniem pierwszego etapu rozegranego 9 marca było przygotowanie przystawki pod wiosenną nazwą „Zielono mi". Szefem jury tego etapu był zastępca szefa kuchni w Hotelu Arłamów Marcin Dudkowski.
Podczas drugiego etapu zadaniem młodych kucharzy było przygotowanie dania głównego z drobiu pod nazwą „ptasia fantazja". Szefem jury i doradcą dla młodych mistrzów kulinarnych był szef kuchni Hotelu Arłamów Dariusz Czaja.
W finale, który rozegranie zostanie 5 kwietnia przygotowywany będzie pyszny deser, a także poznamy zwycięzców „Kulinarnego Master Team-u Powiatu Bieszczadzkiego".
News z dnia 07.04.2017
Kulinarny Master Team Powiatu Bieszczadzkiego dla ustrzyckiej „dwójki"
Organizatorem konkursu jest Bieszczadzki Zespół Szkół Zawodowych im. L. Wałęsy, a odbywa się on pod patronatem Powiatu Bieszczadzkiego.