Kulinarny Master Team Powiatu Bieszczadzkiego dla ustrzyckiej „dwójki”

Drukuj
Dodano: piątek, 07 kwiecień 2017

W Bieszczadzkim Zespole Szkół Zawodowych im. L. Wałęsy w Ustrzykach Dolnych w środę 5 kwietnia odbył się finał „Kulinarnego Master Team-u Powiatu Bieszczadzkiego".

W pierwszym etapie uczestnicy przygotowywali przystawki, w drugim danie główne z drobiu „ptasia fantazja". W finale zadaniem było przygotowanie deseru, jako „owocowego raju". Szefem jury i doradcą dla młodych mistrzów kuchni był szef kuchni Hotelu „Arłamów" Dariusz Czaja.

Powiększ Powiększ

Kliknij, aby zobaczyć całość »

Powiększ Powiększ

Powiększ Powiększ

W konkursie brało udział siedem drużyn reprezentujących Gimnazja z Zespołów Szkół Publicznych nr 1 i 2 NSS w Ustrzykach Dolnych w Ropience i Lutowiskach, a także z Gimnazjum w Wojkówce oraz z Bieszczadzkiego Zespołu Placówek Szkolno - Wychowawczych w Ustrzykach Dolnych.

Powiększ Powiększ

Po zliczeniu punktów z trzech etapów najlepszymi okazali się młodzi kucharze z Zespołu Szkół Publicznych nr 2 NSS w Ustrzykach Dolnych w składzie: Joanna Midura, Julia Tkaczyk, Weronika Urban.

Organizatorami konkursu w BZSZ były: Agata Czysty, Ewa Barzycka, Wioletta Wielgosz i Monika Woźniak.

Udostępnij na Facebooku

Facebook Likebox Slider



 Strona główna
 Artykuły
Kontakt


 Reklama w serwisie

© 2003-2018 NASZE POŁONINY - Bieszczadzkie Czasopismo Regionalne
Wszelkie prawa zastrzeżone

Wydawca: "NASZE POŁONINY" - Wiesław Stebnicki

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze umieszczone przez Użytkowników na stronie www.naszepołoniny.pl

stat4u